Хиляди протестиращи в търговската столица на Шри Ланка - Коломбо,

...
Хиляди протестиращи в търговската столица на Шри Ланка - Коломбо,
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи щурмуваха резиденцията на президента на Шри Ланка

Хиляди протестиращи в комерсиалната столица на Шри Ланка - Коломбо, през днешния ден пробиха полицейския кордон и щурмуваха формалната резиденция на президента по време на едно от най-големите тази година антиправителствени шествия в засегнатата от рецесията, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Някои от протестиращите, които държаха ланкийски флагове и каски, нахлуха в резиденцията на президента, оповестиха от локалната телевизия НюзФърст.

Два източника от министерството на защитата обявиха, че президентът Готабая Раджапакса от петък не е в здания на властта поради планувания протест през уикенда.

Предавани онлайн фрагменти във Facebook от вътрешността на президентската резиденция демонстрират стотици протестиращи, някои от които окичени със флагове, натрупали се в стаите и коридорите, крещейки лозунги против Раджапакса.

Стотици хора се разхождаха и на площадката пред бялата постройка от колониалната ера. Не се виждат чиновници по сигурността.

Най-малко 21 души, в това число двама служители на реда, бяха ранени и откарани в лечебни заведения по време на продължаващите митинги, оповестяват източници от здравните заведения пред Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР