Хиляди протестиращи се събраха в Тел Авив на антиправителствена демонстрация

...
Хиляди протестиращи се събраха в Тел Авив на антиправителствена демонстрация
Коментари Харесай

Протест в Тел Авив поиска смяна на властта

Хиляди протестиращи се събраха в Тел Авив на антиправителствена проява с апел към управлението да подаде оставка. Членове на фамилиите на заложници, държани в Газа от бойци на Хамас, и на жертвите от 7 октомври приказваха по време на демонстрацията, призовавайки за смислени дейности. Повече от 130 души към момента се намират в плен. Семействата им оповестиха, че ще засилят митингите си през идващите седмици, за да окажат по-голям напън върху държавното управление си да реализира съглашение с Хамас. 

 
Господин министър председател, вие сте този, който саботира шанса да ги върне живи. Вие сте този, който забавя и, който лъже фамилиите и обществеността. Вие сте този, който клюки нашите медиатори в договарянията. Вашето време изтече!
Ноам Дан, братовчедка на пленник

 

Между израелската полиция и протестиращите избухнаха леки конфликти. Демонстрацията включваше и шествие към Министерството на защитата. Силите за сигурност, в това число конна полиция, се пробваха да блокират част от тълпата по маршрута им. Някои от протестиращите бяха арестувани. От своя страна Хамас съобщи, че ще освободи заложниците единствено в подмяна на преустановяване на войната и освобождение на огромен брой палестински пандизчии, държани от Израел.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР