Хиляди протестиращи излязоха в Южна Франция, за да осъдят плановете

...

Според организаторите?07:46:13" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Хиляди протестиращи излязоха в Южна Франция, за да осъдят плановете" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу план | BGNES

Хиляди протестиращи излязоха в Южна Франция, с цел да осъдят проектите за създаване на нова автомагистрала, която съгласно тях ще замърсява околната среда, ще способства за световното стопляне и ще заплаши биоразнообразието, съобщи Агенция Франс Прес.

Според уредниците демонстрацията в района Тарн против плануваната автомагистрала А69 е събрала 8 200 протестиращи, а съгласно локалните управляващи - 4 500.

Те маршируваха под пресеклив дъжд по маршрута на препоръчаната автомагистрала, която ще свързва южните градове Тулуза и Кастр, носейки плакати с надпис " По-малко сила, по-малко коли и по-малко асфалт " и други зелени послания.

Жюлиен Байу, народен представител от партията " Европа на зелените еколози " (EELV), съобщи, че плануваната автомагистрала е " анахронична ".

Сандрин Русо, различен народен представител от Зелените, съобщи, че планът датира от 90-те години на предишния век, когато се е считало, че може да се пътува единствено с коли и по автомагистрали.

" Наистина няма потребност от още една автомагистрала ", сподели тя.

Други обявиха, че 53-километровата автомагистрала ще докара до загуба на аграрни земи и ще заплаши биоразнообразието.

Миналия месец митинги против планувани уреди за предпазване на вода в различен южен район доведоха до конфликти сред стачкуващи и полиция, при които трима души бяха тежко ранени.

Участниците в акцията в Сен-Солин се пробват да спрат построяването на великански водни " басейни " за напояване на култури, които съгласно тях ще нарушат достъпа до вода в изискванията на суша.

Водният контейнер е втората от 16 сходни съоръжения, част от план, създаден от група от 400 аграрни стопани за доста понижаване на потреблението на вода от водопроводната мрежа през лятото. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР