Хиляди протестиращи излязоха в ранните часове по улиците на Алжир

...
Хиляди протестиращи излязоха в ранните часове по улиците на Алжир
Коментари Харесай

В Деня на революцията алжирците подновиха протестите срещу управляващия елит

Хиляди протестиращи излязоха в ранните часове по улиците на Алжир с искане за оставки на хората във властта, останали от ерата на някогашния президент Абделазиз Бутефлика, съобщи Българска телеграфна агенция.
На тази дата преди 65 години стартира битката за самостоятелност от Франция. Още от нощес стотици протестиращи започнаха да идват в столицата Алжир, с цел да се включат в антиправителствените манифестации. Мнозина прекараха нощта по улиците и още веднъж повтаряха лозунга " Режимът на Бутефлика да си върви! ".

На един от транспарантите бе написано: " Алжир беше освободен, в този момент и народът се бори да се освободи ".

" Никакви избори при бандитско ръководство! ", скандираха протестиращите и поради снощната тирада на краткотрайния президент Абделкадер Бенсалах, в която прикани хората да се активизират за триумф в президентските избори на 12 декември.

През април Бутефлика бе заставен да подаде оставка под натиска на уличните митинги и на авторитетната войска.

Демонстрациите не престават главно в столицата Алжир с претенции за промени в политическата система и за отдръпване на управниците от ерата на Бутефлика, в това число и на Бенсалах, на авторитетния шеф на Генералния щаб на армията ген. Ахмед Гаид Салах, след което да бъдат планувани нови президентски избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР