Хиляди протестиращи излязоха по улиците в Германия, за да изразят

...
Хиляди протестиращи излязоха по улиците в Германия, за да изразят
Коментари Харесай

Многобройни протести в Германия за мигрантите и спасителите в Средиземно море

Хиляди протестиращи излязоха по улиците в Германия, с цел да изразят взаимност с мигрантите, опитващи да прекосяват Средиземно море, и екипажите на избавителни плавателни съдове , съобщи ДПА.

Сьорен Мойе, член на екипажа на кораба " Сий уоч-3 ", прикани немските градове да вземат участие повече в приема на избавените в морето бежанц и. " Средиземно море в този момент е най-опасната граница в света " , сподели Мойе пред множеството, събрало се в северния немски град Олденбург.

Протести на организацията " Зебрюке " ( " Морски мост " ) имаше и в Берлин и Хамбург, където съгласно полицията в акцията са взели участие 3000 души . Общо митинги е имало в стотина немски града с присъединяване на над 30 000 души , съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на уредниците. Според тях в Берлин са се събрали 8000 души, а в Хамбург - 4000.
 
 митинги Германия мигранти Gulliver/Getty Images-->

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер прикани в писмо италианския си сътрудник Матео Салвини да отвори пристанищата , съобщи ДПА. В последните няколко седмици той наложи възбрана на филантропични кораби, пренасящи мигранти, да дебаркират на италианска територия. Въпреки министерската възбрана, няколко кораба на неправителствени организации я подцениха и пуснаха котва до пристанището на остров Лампедуза .

" Не можем да не бъдем виновни за корабите със избавени хора, които седмици наред се носят из Средиземно море, тъй като не могат да намерят пристанище ", написа Зеехофер в писмото си и приканва за европейско решение.
 
 митинги Германия мигранти Gulliver/Getty Images

" Затова Ви приканвам да преразгледате позицията си на отвод от отваряне на италианските пристанища ", добави той.

Заради общата европейска отговорност " и общите ни християнски полезности " не би трябвало да има никакво значение от коя организация са били избавени мигрантите в Средиземно море, от кое място е екипажът и под какъв байрак плава съответният транспортен съд , съобщи немският вътрешен министър.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР