Хиляди протестиращи излязоха по площадите в Милано, Неапол, Палермо, Торино,

...
Хиляди протестиращи излязоха по площадите в Милано, Неапол, Палермо, Торино,
Коментари Харесай

Протести и изпотрошени витрини в Италия заради мерките срещу COVID-19

Хиляди протестиращи излязоха по площадите в Милано, Неапол, Палермо, Торино, Рим , съобщи БГНЕС. Гневът на ресторантьори, търговци и притежатели на фитнес зали в, " осъдени " от новите държавни ограничения се разраства. Протестът се популяризира из цяла Италия след последното стягане, обвързвано с ограниченията на държавното управление, което постановява, наред с други неща, затварянето на заведения след 18:00 ч. и прекъсването на спортни зали . Таксиметровите водачи в Торино окупираха площад „ Кастело “. В Кремона ресторантьорите биеха тенджери пред префектурата и по-късно ги оставяха на земята като в гробище със съдове. В Катания хвърляха хартиени бомби пред префектурата. В Тревизо хиляди дефилираха по улиците. Във Виареджо младежи блокираха придвижването и пускаха димки и бомбички.
На ценралния площад в Генуа излязоха ресторантьори, служащи от шоубизнеса и представители на придвижването „ Без маски “. Напрежение вечер по площадите, от Неапол до Милано,Торино и Триест. По полицията бяха изстреляни димни бомби и коктейли „ Молотов “. Протестиращ е задържан в Неапол. Има ранен човек в Торино, където витрините на някои магазини по централната улица „ Рома “ бяха изпотрошени.
 Протести в Неапол поради Коронавирус рестриктивните мерки Протести в Неапол поради Коронавирус рестриктивните мерки
Стотици протестиращи в Неапол замерваха с пиратки служителите на реда и възпламениха кошчета за отпадък късно в петък по време на проява против о...
Министерството на вътрешните работи е напрегнат. Нужно е оптимално внимание, с цел да се овладее ситуацията като се избегне принуждение и борба с протестиращите. Повишена е готовността за обществени безредици, които се чака да избухнат в страната, откакто държавното управление вкара редица нови ограничавания. Демонстрациите от последните дни в Неапол, Рим и Торино са сигнал за тревога, макар че ставаше въпрос за добре дефинирани обстановки: тези, които бяха основни настоящи лица в конфликтите с полицейските сили, всъщност нямат нищо общо с категориите, които по някакъв метод са били наранени от рецесията през последните месеци, а са от избрани кръгове, които имат точната цел да провокират безредици: ултраси, десни екстремисти, обществени центрове, хора, които живеят от мошеничества и дребни закононарушения, употребявани като „ работна мощ “ от проведената престъпност. Но обстановката в този момент се трансформира.
Гневът и разочарованието, които нарастват в страната и които през днешния ден включват разнообразни обществени и индустриални категории, в действителност могат да се трансфорат в идеалната опция за тези, които имат интерес да подклаждат напрежението. И гледано в тази вероятност, силите за сигурност не изключват, че анонсиращите демонстрации за идващите няколко дни от тези, които са най-засегнати от ограниченията, могат да бъдат употребявани и да се трансфорат във опция за провокатори. Ето за какво, въпросът за публичния ред е станал доста сензитивен и би трябвало да се деактивират най-рисковите обстановки. През последните дни към този момент бяха подхванати редица превантивни дейности и при всички случаи се повтаря, „ превишаването на мощ няма да се толерира “, настояват от службите.
Освен това, Министерството и департаментът за социална сигурност поддържат непрекъснат контакт с губернатори и локални представители на полицейските сили, с цел да преработят тактиката и да приложат всяка интервенция за прихващане на най-рисковите обстановки, преди да избухнат или да се трансфорат в мотор на принуждение. „ Да пийнем в Милано “ изчезва, дъждът не стопира гнева на ресторантьорите, шефовете на питейни заведения и кръчми в Милано и провинцията, които са се срещнали на няколко крачки от миланската префектура, с цел да изразят гнева си против новия държавен декрет което изисква от тях да затворят в 18 ч. Префектът на Милано, Ренато Саконе ще одобри делегация с трицветни флагове и банери с думите „ Ние се нуждаем от каузи, а не от постановления “ , „ Фалираме ли ние, фалирате и вие “ и „ Без налози и за съответна помощ “.
„ Този нов декрет е по-лош от блокирането, тъй че ще има успореден пазар на противозаконни действия, хората ще могат да купуват храни и алкохол и да ги употребяват даже нелегално на улицата. Искаме синхронизиране на държавните ограничения и районната разпоредба - едното споделя да затвориш в 18.00, а другото в 23.00 ", изяснява Алфредо Зини, ресторантьор и лидер на митинга в Милано. Освен това ресторантьорите желаят вноски " не идентични за всички, а съизмерими със загубата на оборот ". Освен това Зини сигнализира за „ закриването на доста действия, които могат да се окажат в ръцете на проведената престъпност. Делегацията от ресторантьори ще внесе при префекта документ, с който сектора желае преразглеждане на държавните ограничения и районната разпоредба, пропорционалното понижаване на заплащането на вноската на разноските за труд, локалните налози и мита, битката с незаконността.
 Хиляди стачкуват против конституционната промяна в Италия Хиляди стачкуват против конституционната промяна в Италия
Хиляди поддръжници на десните политически сили излязоха на демонстрации в Италия броени седмици преди провеждането на значимия за странат...
Неапол също е на площада. „ Здравни приходи за всички, богатите да заплащат за рецесията “. Това е един от банерите, изложени на „ Пиаца Плебишито “ в Неапол, където стотици хора се събират в символ на митинг против новите ограничения на държавното управление и район Кампания. На площада имаш представители на категориите, които са наранени като ресторантьори, притежатели на питейни заведения, представители на туристическия бранш, само че също по този начин и студенти, представители на обществени центрове, обособени жители, които губят работата си. Около площада има десетки полицейски микробуси и екипи на отряда за битка с вълнения. След това митингът се реалокира пред префектурата на район Кампания крещейки „ оставка, оставка “ против губернатора Винченцо Де Лука .
В Палермо търговци, ресторантьори и чиновници също стачкуват пред префектурата. Около 100 души, в това число служащи в развлекателния бранш, вземат участие в самодейността, която протича умерено. Те оспорват новите държавни ограничения и желаят незабавна финансова поддръжка, с цел да се оправят с първия месец от затварянето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР