Хиляди протестиращи излязоха на поляната пред германския парламент в сряда,

...
Хиляди протестиращи излязоха на поляната пред германския парламент в сряда,
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Берлин в памет на убитите цивилни в Буча

Хиляди протестиращи излязоха на поляната пред немския парламент в сряда, с цел да почетат починалите във войната в Украйна и да изискат от Берлин да спре да купува съветски нефт и газ, заяви anews.

Алиансът на украинските организации записва 5000 участници в митинга пред постройката на Райхстага в държавния квартал на Берлин.

Много от протестиращите носеха украинския байрак, а под очите им бяха изрисувани червени сълзи. Вдигнатите табели гласят " Няма пари за война " и осъждат позицията на канцлера Олаф Шолц.

В началото на демонстрацията те скандираха лозунги с искане за ембарго на съветския петрол и газ. След това бяха прочетени разкази за цивилни жители, забъркани във войната, преди участниците да се прострян на земята и да образуват " човешки килим ".
 Кметове: 320 цивилни са убити в Буча, 400 са изчезнали в Гостомел
Кметове: 320 цивилни са убити в Буча, 400 са изчезнали в Гостомел

Според тях в Гостомел " съветските военни са покривали следите си по-внимателно "

Много от стачкуващите бяха със затворени очи и с ръце зад тила си, като че ли бяха вързани. Сцената провокира фотоси, които се появиха от дребния град Буча, отвън Киев, където стотици цивилни бяха открити мъртви след изтеглянето на съветските сили.

Някои от жертвите са били вързани и са с огнестрелни рани по главата, което допуска, че са били екзекутирани. Москва отхвърля, че нейните войски са забъркани в зверствата.

В Литва няколко десетки души стачкуваха пред немското посолство във Вилнюс, с цел да изразят гнева си от сдържаността на Берлин да наложи възбрана за съветски енергийни източници. Те също лежаха неподвижно на улицата пред посолството, с цел да символизират цивилни, убити в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР