Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон

...
Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Хиляди на протест във Франция срещу плановете за задължителна ваксинация |

Хиляди стачкуваха във Франция против проектите на президента Еманюел Макрон да вкара наложителна имунизация за здравните служащи и да се изисква COVID-19 документ за влизане в питейни заведения, заведения за хранене и кина.

Според протестиращите ограниченията на Макрон нарушават свободата на избор на тези, които не желаят да се имунизират.

Демонстрации имаше и по-рано тази седмица, като полицията беше принудена да употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне събралите се.

В митингите, които се организираха в огромни метрополиси като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки градове, взеха присъединяване и " жълтите жилетки ". Тези стачкуващи се стремят да съживят антиправителственото придвижване, лимитирано от локдауните поради ковид.

Премиерът Жан Кастекс съобщи, че имунизацията, която към този момент не е наложителна за необятната общност, е единственият метод за битка с вируса.

" Чувам нежеланието, което поражда, само че мисля, че непременно би трябвало да убедим всички наши съграждани да бъдат имунизирани, това е най-хубавият метод да се оправим с тази здравна рецесия ", сподели Кастекс.

Въпреки силата на митингите, изследване на Ipsos-Sopra Steria, оповестено в петък, открива, че над 60% от французите са съгласни със наложителната имунизация за здравните служащи, както и с условието за здравен документ на някои публични места.

По-рано в събота от офиса на Кастекс обявиха, че Франция ще ускори рестриктивните мерки за неимунизирани пасажери от редица страни, с цел да се опълчи на повишаването на инфекциите с COVID-19, като в същото време ще отвори порти за тези, минали с цялостен имунизационен цикъл.

След спад до по-малко от 2000 нови случая дневно в края на юни, инфектираните във Франция нарастнаха до съвсем 11 000 дневно.

Към петък към 55,1% от французите са получили една доза на имунизацията, а 44,2% са минали цялостния курс. Това обаче е незадоволително, с цел да спрат разпространяването на вируса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР