Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон

...
Хиляди протестираха във Франция срещу плановете на президента Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Масови протести срещу задължителната ваксинация във Франция

Хиляди стачкуваха във Франция против проектите на президента Еманюел Макрон за наложително имунизиране на здравните служащи и наложителен здравен пропуск за влизане в питейни заведения, заведения за хранене и кина, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В понеделник Макрон разгласи огромни ограничения за битка с бързото разгръщане на на коронавирусната пандемия.

Мерките включват наложителна имунизация против COVID-19 за всички здравни служащи и за всички други служащи, които са в контакт с уязвими хора.

" Тези хора ще имат опция до 15 септември да се имунизират и по-късно ще се ползват наказания ", сподели Макрон в послание към сънародниците си. Президентът разгласи също, че от началото на август ще бъде въведено потреблението на здравния пропуск за достъп до заведенията за хранене, питейните заведения, до самолетите и до влаковете. Още от 21 юли здравният пропуск ще се изисква за достъп до събития с повече от 50 души на тях.

Мерките провокираха всеобщи митинги във Франция, като тук-там полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите.

На днешните демонстрации участниците скандираха " Не на здравната тирания " и " Макрон оставка ". Според тях тези ограничения накърняват правото на избор на тези, които не желаят да се имунизират.

Освен в Париж, митинги се организираха и в други огромни градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в по-малки центрове. Сред протестиращите имаше " жълти жилетки ", опитващи се да възобновят антиправителственото придвижване, спряно от наложените поради ковид локдауни.

Публикувано изследване на Ипсос и Сопра стериа обаче демонстрира, че 60 на 100 от французите поддържат наложителната имунизация на здравните служащи и условието за показване на здравен пропуск за влизане в някои публични места, отбелязва Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР