Хиляди приложения за смартфони в онлайн магазините на Apple и

...
Хиляди приложения за смартфони в онлайн магазините на Apple и
Коментари Харесай

Руски софтуер, маскиран като американски, си проправя път към армията на САЩ

Хиляди приложения за смарт телефони в онлайн магазините на Apple и Гугъл съдържат компютърен код, създаден от софтуерна компания Pushwoosh, която се показва за основана в Съединените щати, само че в действителност е съветска, откри Ройтерс.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, главната организация на Съединените щати за битка с главните закани за здравето, обявиха, че са били излъгани да имат вяра, че Pushwoosh е основан в столицата на Съединени американски щати. След като научи за съветския му генезис, те отстраниха софтуера Pushwoosh от седем обществени приложения, базирайки се на опасения за сигурността.
Американската войска съобщи, че е премахнала приложение, съдържащо Pushwoosh код през март заради същите опасения. Това приложение е употребявано от бойци в една от главните бази за бойна подготовка в страната.

Според документи на компанията, обществено подадени в Русия, Pushwoosh е със седалище в сибирския град Новосибирск, където е записана като софтуерна компания, която също прави обработка на данни. В него работят към 40 души и има регистрирани доходи от 143 270 000 рубли (2,4 милиона долара) предходната година. Pushwoosh е регистриран в съветското държавно управление за заплащане на налози в Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР