Хиляди преминаха през центъра на испанската столица Мадрид в неделя,

...
Хиляди преминаха през центъра на испанската столица Мадрид в неделя,
Коментари Харесай

Хиляди испанци на протест срещу спорен закон за животните

Хиляди минаха през центъра на испанската столица Мадрид в неделя , с цел да стачкуват против законопроект за правата на животните, който изключва ловни кучета, заяви " Ройтерс ".

Протестът се организира четири дни, преди Народното събрание да гласоподава новия  спорен законопроект, препоръчан от ръководещата социалистическа партия. Гласоподавателите от селските региони настояват, че елементи от законопроекта засягат лова.

Партията внесе в последния миг изменение за изключване на ловни кучета и други животни , участващи в обичайни селски действия.

Протестиращите, доста от които донесоха кучетата си, държаха плакати, в това число " Убийството не е спорт " и скандираха " Спрете лова ".

" Животните не би трябвало да бъдат експлоатирани, употребата е малтретиране ", сподели пред " Ройтерс " служителката на кучешки подслон Лара Мена, която участва на митинга в неделя.

В Испания кучетата се употребяват за следене или хващане на животни като елени, диви прасета и зайци. Ловната промишленост носи повече от 5 милиарда евро годишно облага , демонстрират данни на Deloitte.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР