Хиляди поляци участваха в протести срещу въведените ограничения на абортите,

...
Хиляди поляци участваха в протести срещу въведените ограничения на абортите,
Коментари Харесай

Хиляди поляци на бунт: Заради забранените аборти загина млад...

Хиляди поляци участваха в митинги против въведените ограничавания на абортите, които съгласно тях са довели до гибелта на млада жена, съобщи Ройтерс, представен от dnes.dir.bg.

Снимка: Българска телеграфна агенция

През януари в Полша влезе в действие решение на Конституционния съд, съгласно което абортът заради недостатъци на плода опонира на Конституцията на страната. Това докара до съвсем цялостна възбрана на абортите и голям брой митинги.

Участниците в митингите във Варшава и десетки други градове носеха свещи и плакати с лозунги като " безразличието е съучастничество " и призоваващи да не се позволяват повече сходни случаи.

Според деятели гибелта на 30-годишната Изабела, умряла в 22-ата седмица на бременността си от септичен потрес, се дължи на решението на съда.

Жената отишла в болница в Пшчина през септември заради приключване на околоплодната течност. По-рано данните от сканирането посочили голям брой недостатъци на зародиша. Лекарите обаче отказали да сложат завършек на бременността й, тъй като сърцето на плода към момента биело.

Снимка: Българска телеграфна агенция
Те решили да извършат цезарово сечение, откакто се открило, че сърцето му е спряло, само че дамата умряла на път към операционната.

" Нейното сърце също биеше ", пишеше на плакати, носени от участници в митингите.

Полският портал Onet.pl разгласява изявление със брачна половинка на жена, която, съгласно него, е умряла при сходни условия.

Според държавното управление повода за гибелта на Изабела е лекарска неточност, а не решението на съда. Здравният министър Адам Неджелски даде обещание да разгласява насоки, обясняващи по кое време абортите са законни и по кое време - не.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР