Хиляди поляци се включиха в демонстрация във Варшава в подкрепа

...
Хиляди поляци се включиха в демонстрация във Варшава в подкрепа
Коментари Харесай

Демонстрация във Варшава в подкрепа на правата на жените

Хиляди поляци се включиха в проява във Варшава в поддръжка на правата на дамите. Поводът бе първата годишнина от всеобщия митинг против плануваната цялостна възбрана на абортите , предава Българска национална телевизия. 

Десетки хиляди поляци, облечени в черно, участваха в шествие във Варшава в отбрана на правата на дамите. Според градския съвет на полската столица в шествието са взели участие към 4000 души.
Агата: Родена съм в световна страна и желая това да остане по този начин. Религията е персонален въпрос. Абсолютно не съм съгласна с католическата позиция, налагана на всички жители в нашата страна.
Към протестиращите се причисли и носителка на Нобелова премия за мир.
Ширин Ебади, иранска юристка и притежател на Нобелова премия за мир: Не би трябвало да оставате безмълвни пред погазването на вашите права. Една иранска жена стои пред вас и ви поддържа. Гласът ви ще бъде чут по целия свят. Жените са една общественост, без значение в коя страна живеят. Победата на една от нас е победа на всички. Жените съставляват половината от обществото. Правителствата не могат да останат слепи за тази половина. Гласът на дамите би трябвало да бъде чут.
Участниците в проява та стачкуваха също против гласуван в края на май закон , който лимитира достъпа до така наречен „ хапче на идващия ден “, налично в този момент само по лекарско наставление. Демонстрантите показаха противоречие и поради прекъсването на националната стратегия за финансиране на процедурите ин витро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР