Хиляди поляци се събраха тази вечер в центъра на Варшава

...
Хиляди поляци се събраха тази вечер в центъра на Варшава
Коментари Харесай

Полша отказа да заспи! Иска да остане в ЕС

Хиляди поляци се събраха довечера в центъра на Варшава в поддръжка на участието на страната в Европейския съюз и на митинг против решението на Конституционния съд да не признава примата на част от законите и решенията на съда на съюза на полска територия.

Външното министерство разяснява в събота, че Полша продължава да почита законодателството на Европейския съюз, а решението на съдиите значи, че са неприемливи " форми на интерпретирането или използването му, когато нарушава Конституцията ".

Агенция " Ройтерс " назовава случилото се " екзистенциална рецесия за съюза ", а Франция и Германия направиха взаимно изказване, че Полша има правно и морално обвързване да следва изцяло и абсолютно разпоредбите на Европейския съюз.

Полският парламентарен съд постанови на 7 октомври, че няколко членове от Договорите на Европейски Съюз не подхождат на полската Конституция, което слага под въпрос примата на правото на Европейския съюз над националното законодателство.

Решението на Конституционния съд на Полша по отношение на примата на Конституцията на страната над правото на Европейски Съюз стана мотив критиците на ръководещите да настояват, че слагането под въпрос на тежестта на европейското право слага под въпрос бъдещето на Полша в Европейския съюз и стабилността на самия блок.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР