Хиляди полети са отменени от летищата в Европа и САЩ

...
Хиляди полети са отменени от летищата в Европа и САЩ
Коментари Харесай

Хиляди полети са отменени от летищата в Европа и САЩ през лятото

Хиляди полети са анулирани от летищата в Европа и Съединени американски щати през лятото.

Лондонското летище Гетуик разгласи през днешния ден, че през лятото ще бъде стеснен броят на полетите и пасажерите поради дефицит на чиновници. Това ще принуди редица самолетни компании да анулират част от полетите си, оповестява Reuters.

Второто по величина летище на английската столица ще ограничи броя на полетите до 825 дневно през юли и до 850 през август. Това решение е взето поради внезапното нарастване на въздушния трафик, дни преди началото на лятото.

Подобно е ситуацията и на летище " Схипхол " в Амстердам. Вчера летищните управляващи там оповестиха, че ще наложат предел на броя на пасажерите, които ще бъдат обслужени през лятото. Те акцентират като причина неналичието на задоволително чиновници.

Това значи, че редица самолетни компании, измежду които и френскo-нидерландският авиопревозвач Air France-KLM, ще би трябвало да анулират част от полетите си.

Летище " Схипхол " ще приема по към 70 000 пасажери дневно, с по към 13 500 по-малко, в сравнение с самолетните компании са възнамерявали да превозят.

Редица европейски самолетни компании, измежду които немския въздушен транспортьор Lufthansa и нискотарифната самолетна компания EasyJet, към този момент оповестиха, че възнамеряват да съкратят броя на полетите си през лятото.

С сходни проблеми се сблъскват и в Съединени американски щати. Вчера самолетните компании зад Океана анулираха над 1400 полета. Повече от една трета от полетите през летище LaGuardia в Ню Йорк не са осъществени в четвъртък. На близкото летище Newark Liberty в Ню Джърси са анулирани над една четвърт от полетите.

През последните месеци редица страни анулираха множеството Коронавирус ограничавания за туристите и другите пасажери. Това докара до възобновяване на интензивния пътникопоток, присъщ за летния сезон. Налага се самолетните компании и летищните оператори да привлекат нови чиновници. Те обаче би трябвало да им подсигуряват по-добри условия на труд и възнаграждение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР