Хиляди пловдивчани са в шок от високите си сметки за

...
Хиляди пловдивчани са в шок от високите си сметки за
Коментари Харесай

Пловдивчани в шок! Плащат двойни сметки за ток

Хиляди пловдивчани са в потрес от високите си сметки за ток, някои от които би трябвало да платят двойно спрямо предходния месец. Някои настояват, че отчетният им интервал е от 23 ноември до 22 декември, т.е. преди коледно-новогодишните празници, когато по принцип потреблението на еленергия се усилва.

Според EVN България в интервала 29 декември 2018 – 1 януари 2019 година употребяваната електрическа енергия надвишава тази за същия интервал година по-рано. От електроразпределителното дружество припомнят, че обичайно месец декември се характеризира с нараснала консумация на електрическа енергия по отношение на ноември. Тази наклонност става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.

Ето и някои лесни на практика препоръки за рационално ползване на електрическа енергия:

· не покривайте отоплителните уреди с мебели или тежки пердета, с цел да не спирате топлината, която отдават в помещението.

· при закупуване на климатик съобразете мощността на уреда с размера на помещението, което ще отоплявате.

· проветрявайте пространствата постоянно с необятно отворени порти и прозорци, само че за малко, с цел да запазите топлината на стените.

· намалявайте градусите на отоплението през нощта и когато отсъствате от вкъщи. Избягвайте да го изключвате изцяло, тъй като по този начин стените на жилището изстиват и след това уредите употребяват повече сила, с цел да доближат още веднъж мечтаната висока температура.

· не поставяйте отоплителни тела наоколо до ледник.

· в режим подготвеност за работа (stand-by) електроуредите не престават да употребяват сила. По опция ги изключвайте изцяло от щепсела.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР