Хиляди пенсионери са призовани да проверят дали им се дължат

...
Хиляди пенсионери са призовани да проверят дали им се дължат
Коментари Харесай

Спестителите над 55 години са призовани да изискат обратно до £54 000 от HMRC като „спешен“ данък

Хиляди пенсионери са призовани да ревизират дали им се дължат пари назад от HMRC, откакто са били наранени от незабавни данъчни такси.

Данни, оповестени по искане за независимост на информацията (FOI) до Royal London, разкриват, че 2300 души сполучливо са поискали назад повече от £10 000 — а в някои случаи възобновената сума е била над £50 000. Съгласно разпоредбите за пенсионна независимост, въведени през 2015 година, нормално можете да изтеглите до 25% от пенсията си без налози от 55-годишна възраст, след което ще бъдете таксувани с нормалната ставка на налога върху прихода върху останалите 75%.

Но тези, които влагат средствата си за първи път, рискуват да бъдат таксувани с равнище на налог „ незабавна ставка “. Това се случва, когато HMRC третира тегленето по този начин, като че ли ще продължи да се изплаща всеки месец - даже в случай че лицето не прави повече тегления през тази данъчна година.

Въпреки това е допустимо да си върнете парите в брой от HMRC посредством попълване на формуляр онлайн. Ще би трябвало...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР