Хиляди палестинци започнаха да бягат от домовете си в ивицата

...
Хиляди палестинци започнаха да бягат от домовете си в ивицата
Коментари Харесай

Палестинци бягат от домовете си към южна Газа след израелска заповед

Хиляди палестинци започнаха да бягат от домовете си в линията Газа, откакто израелските военни приканиха всички цивилни в северната половина на обсадения анклав да се реалокират на юг, т.к. тя натрупа танкове за предстоящо наземно нахлуване.

Организация на обединените нации предизвести в петък, че заповедта, изискваща преместването на 1,1 милиона души в границите на 24 часа, е „ невъзможна “ и може да има опустошителни последствия.

Заповедта, която идва на седмия ден от война и „ цялостна обсада “, оповестена от Израел след невиждано навлизане на Хамас и смъртоносна офанзива, насочва жителите на град Газа да бягат по-навътре в линията Газа, тясна крайбрежна територия който е дом на към 2,3 милиона души.

Палестинците в южните и централните региони на анклава, където се очакваше хората да избягат, споделиха, че са били нанесени въздушни удари през нощта, като централните части също са били ударени в петък сутринта. „ Нито едно място не е безвредно в цялата ивица Газа, “ сподели Палестинското общество на Червения полумесец.

Според палестинските управляващи минимум 1799 души са били убити и повече от 6000 са ранени в Газа, откогато Израел стартира безмилостно бомбардиране на територията в събота.

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации (OCHA) сподели, че повече от 400 000 души вече са останали без дом в Газа и 23 филантропични служащи са били убити. „ Масовото разселване продължава “, се споделя в него.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР