Хиляди пакистанци се събраха днес на протестен митинг в град

...
Хиляди пакистанци се събраха днес на протестен митинг в град
Коментари Харесай

Протест в Пакистан след изнасилване и убийство на 8-годишно момиченце

Хиляди пакистанци се събраха през днешния ден на протестен протест в град Касур, в централната провинция Пенджаб, настоявайки за правосъдна правдивост за 8-годишно момиченце, което бе изнасилено и убито, а тялото му - захвърлено на сметище, съобщи ДПА.

В шествието участваха възпитаници, студенти, деятели на гражданското общество и адвокати. Полицията откри тялото на детето върху купчина отпадъци в центъра на града във вторник - седмица след неговото похищение.

Аутопсията установи, че момичето е било изнасилено, след което е било удушено минимум шест дни преди намирането на натрупа му. Протести избухнаха и в други пакистански градове като Карачи и Пешавар, заяви локалната телевизия " Дуня ".

Участниците в тях настояха за обществено обесване на причинителя на закононарушението, който остава незнаен. Говорител на локалната полиция в Касур сподели, че единствено през миналата година в града са регистрирани над 10 сходни случая на отвличания на деца, които след това са били изнасилени и убити.

Според него ДНК проби, в това число и от последния случай, са посочили, че съвсем всички от тези убийства са дело на " подлудял сериен палач ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР