Хиляди облечени в черно демонстранти преминаха през центъра на Хонконг

...
Хиляди облечени в черно демонстранти преминаха през центъра на Хонконг
Коментари Харесай

В деня, когато Китай отбелязва 70-ата си годишнина, Хонконг е обхванат от протести

Хиляди облечени в черно стачкуващи минаха през центъра на Хонконг като част от множеството шествия в поддръжка на демокрацията, призовавайки Китайската комунистическа партия " да върне властта на народа " в деня, когато тя чества 70-ата годишнина от ръководството си, съобщи Асошиейтед прес.

Протестиращите подцениха полицейската възбрана, преминавайки по оживена улица и скандирайки антикитайски лозунги. Някои от тях носеха китайски флагове, върху които беше надраскан черен кръст.

Много протестиращи хвърляха във въздуха огромни количества подправени банкноти " за духовете ", както по традиция се прави на заравяне. " Това е за водачите, които няма да се вслушат в гласа ни ", съобщи Рей Люк, участник в митинга.

Отделни по-малки шествия се организират в други квартали при засилени ограничения за сигурност. Най-малко 11 станции на метрото са затворени и десетки служители на реда охраняват държавни здания. В региона на Вон Дай Син силите за битка с безредиците използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стотици протестиращи. В региона на Туен Мун служители на реда с палки нападнаха протестиращи, замерващи ги с разнообразни предмети.

" Днес излязохме, с цел да кажем на Комунистическата партия, че хората на Хонконг няма какво да честват ", съобщи деятелят Лий Чеук-ян, водещ шествие в центъра. " Ние оплакваме обстоятелството, че след 70 години ръководство на Комунистическата партия се отхвърлят демократичните права на народа в Хонконг и Китай. Ще продължим битката ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР