Хиляди младежки активисти се готвят да пристигнат в Глазгоу днес,

...
Хиляди младежки активисти се готвят да пристигнат в Глазгоу днес,
Коментари Харесай

Голям младежки протест ще залее днес Глазгоу за срещата на върха

Хиляди юношески деятели се готвят да дойдат в Глазгоу през днешния ден, с цел да стачкуват против от страна на международните водачи на срещата на върха за климата COP26.

Очакват се демонстрации в целия шотландски град, с цел да се подчертае несъответствието сред мудния ритъм на понижаване на излъчванията и изключителната обстановка с климата, която към този момент е обхванала всички страни по света. Организаторите на световното протестно придвижване " Петъци за бъдеще " обявиха, че чакат огромни тълпи на планувания тричасов митинг по време на " Деня на младежта " на COP26, на който ще участват и деятелите Грета Тунберг и Ванеса Накате, оповестява Агенция Франс Прес.
 СОР26: Естония с реформаторски план по какъв начин вредите на околната среда се трансформират в първични материали СОР26: Естония с реформаторски план по какъв начин вредите на околната среда се трансформират в първични материали
На 26-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата (COP26) в Глазгоу Естония показа план за п...

" На тази среща на върха още веднъж виждаме международни водачи, които изричат огромни думи и огромни обещания ", сподели Митце Джоел Тан, активистка за климатична правдивост от Филипините. " Нуждаем се от фрапантно понижаване на излъчванията на въглероден диоксид, от компенсации от Глобалния север към Глобалния юг, които да се употребяват за адаптиране и за ръководство на загубите и вредите, и би трябвало да сложим завършек на промишлеността за изкопаеми горива ", добави тя.

Делегати от близо 200 страни са в Глазгоу, с цел да изковат способи за реализиране на задачите на Парижкото съглашение за ограничение на повишението на температурата до 1,5-2 градуса по Целзий. Ръководеният от Организация на обединените нации развой изисква от страните да се ангажират с все по-голямо понижаване на излъчванията и задължава по-богатите страни, които от десетилетия емитират парникови газове, да оказват помощ на разрастващите се страни да финансират енергийните си трансформации и да се оправят с последствията от изменението на климата.

Вчера страните поеха два спомагателни уговорката за понижаване на потреблението на изкопаеми горива. Двадесет страни дадоха обещание да прекратят финансирането на изкопаеми горива в чужбина до края на 2022 година

Повече от 40 страни дадоха обещание последователно да се откажат от въглищата - най-замърсяващото изкопаемо гориво - макар че детайлностите останаха неразбираеми, а периоди не бяха оповестени.
 Срещата на върха на Организация на обединените нации за климата: Щедри апели и неразбираеми обещания Срещата на върха на Организация на обединените нации за климата: Щедри апели и неразбираеми обещания
Дотук на срещата на върха на Организация на обединените нации, отдадена на битката с климатичните промени, която се организира в Глазгоу, Шотландия, международните водач...

Експертите настояват, че задължението, стихотворец по време на срещата на високо ниво на водачите при започване на COP26, за понижаване на излъчванията на метан с най-малко 30 % през това десетилетие, ще има действително краткосрочно влияние върху световното стопляне.

Но екологичните групи акцентираха, че държавните управления, изключително богатите замърсители, имат навика да не извършват обещанията си за климата. " В понеделник застанах пред международните водачи в Глазгоу и ги помолих да отворят сърцата си за хората, които са на предната линия на климатичната рецесия ", съобщи кенийската активистка Елизабет Уатхути, която приказва на пленарната сесия при откриването на конференцията. " Помолих ги да одобряват съществено своята историческа отговорност и да подхващат съществени дейности тук. Досега те не са го създали. "

При стопляне до момента от 1,1 градуса по Целзий общностите по света към този момент са изправени пред все по-интензивни пожари и суши, разселване и икономическа съсипия, породени от нагряването на климата.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР