Хиляди мигранти продължават да подават молба за убежище в Германия

...
Хиляди мигранти продължават да подават молба за убежище в Германия
Коментари Харесай

Хиляди мигранти кандидатстват за убежище в Германия въпреки граничните рестрикции

Хиляди мигранти не престават да подават молба за леговище в Германия макар граничните ограничавания поради рецесията с ковид. Много от тях към този момент живеят в страната, сподели представител на службата по миграция, представен от немския в. "Велт ам зонтаг ".

Според Федералната работа за миграцията и бежанците през април са били подадени 5106 молби за леговище от нови претенденти, при все това заради рестрикциите, свързани с епидемията от ковид, мигранти, търсещи леговище, мъчно биха могли да се видят по немските граници.

Пандемията принуди венецуелски мигранти да се върнат в родината си

Правителствени чиновници са споделили за вестника, че част от новите претенденти са хора, които са влезнали в Германия преди време с виза. Забавянето поради ковид също може да играе известна роля за тази цифра. Още едно пояснение за забележителния брой нови молби дава вътрешното министерство на провинция Саксония. Сред новопристигналите там през април имало студенти, чието позволение за престой било изтекло, само че те към този момент не можели да се върнат в страните си.

Освен това някои от подалите молба за леговище са споделили, че са пристигнали в страната за лекуване. Има също хора, пристигнали в Германия със шенгенска виза като туристи, по отношение на бизнеса си или на посещаване при родственици, и които желаят да уредят законовия статут на пребиваването си, откакто законният период на визитата им е изминал, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР