Хиляди жители на Рим участваха в протест срещу здравните сертификати,

...
Хиляди жители на Рим участваха в протест срещу здравните сертификати,
Коментари Харесай

Рим се вдигна срещу здравните паспорти, полицията използва водни струи

Хиляди поданици на Рим участваха в митинг против здравните документи, проведен в центъра на италианската столица Рим, при който се стигна до конфликти с полицията, предадоха международните организации. Първоначално протестиращите организираха огромен, позволен митинг на Пиаца дел пополо.

След това те напуснаха площада и се сблъскаха с полицията, до момента в който прекосяваха през парка Вила Боргезе на митинг, за който нямаха позволение, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Новите правила, които влизат в действие от 15 октомври, изискват хората да демонстрират документ за имунизация против ковид или негативен тест, с цел да могат да работят и да бъдат позволени на работните си места. Разпоредбата визира както държавните, по този начин и частните предприятия.

Полицаи от сили за битка с безредиците възпряха протестиращите да преминат около канцеларията на премиера Марио Драги. При конфликтите бяха употребявани водни струи. Най-малко двама протестиращи са получили пострадвания. В митинга са взели участие минимум 10 000, по данни на телевизия РАИ. Организаторите пък настояват, че протестиращите са били 100 000.

Италианците са длъжни от месеци да демонстрират здравен паспорт при посещаване на кина, театри, музеи, изложения, концерти, спортни зали и басейни, закритите визити на заведения за хранене, както и при пътувания на огромни дистанции. По данни на здравното министерство са имунизирани над 80% от навършилите 12-годишна възраст.

Италия беше първата наранена от пандемията европейска страна, а жертвите там надвишиха 130 000, напомня Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР