Хиляди жители на повече от десет села в Ямболско се

...
Хиляди жители на повече от десет села в Ямболско се
Коментари Харесай

Заради чести токови удари: Жителите на села в Ямболско заплашват с блокади на пътища

Хиляди поданици на повече от 10 села в Ямболско се оплакват от неочаквани и чести прекъсвания на тока. Десетки сигнали за изгорели електроуреди са подадени в кметствата досега, заяви на брифинг кметът на Община Тунджа Георги Георгиев.

" Проблемът с токовите удари е най-сериозен в три от селата – Кабиле, Дражево и Хаджидимитрово . Местните хора и компании са в протестна подготвеност за блокади на пътища. Планират и да струпат изгорелите си електроуреди пред постройката на енергодружество в Ямбол ", заяви пред Българска телеграфна агенция кметът на село Кабиле Георги Динев.

По думите му казусът съществува от години, само че неочакваните прекъсвания на тока са зачестили през последния месец. С кметовете на другите села са подали поредна групова тъжба до ЕВН „ Електроразпределение Юг “ ЕАД, само че без резултат досега.

„ Куриозното е , че до момента в който писахме жалбата на компютъра, токът няколко пъти стопира и я започвахме още веднъж “, сподели още кметът на Кабиле.

„ Поточната линия в производството непрекъснато стопира. Бракуваме продукцията след това. Искат нарастване на тока, който и сега по никакъв начин не е на ниска цена, само че услугата би трябвало да дава отговор на цената “, разяснява Василка Костадинова, собственичка на сладкарски завод в Кабиле.

Предстои казусът да бъде още веднъж разискван на среща с управлението на ЕВН , сподели кметът на община Тунджа Георги Георгиев. По думите, както и в предишни случаи, от сдружението дават отговор, че казусът се поражда от кацащи по електропроводите птици. Мигриращи ята се събирали на районното хранилище наоколо до трите села.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР