Хиляди жители на испанския град Малага излязоха на протест срещу

...
Хиляди жители на испанския град Малага излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

Малага на протест срещу инвазията от туристи

Хиляди поданици на испанския град Малага излязоха на митинг против всеобщия туризъм, който съгласно тях е причина за високите наеми и дефицита на жилища, съобщи ДПА.

Много от стачкуващите носеха плакати с надписи: " Малага не се продава " и " това не е туризъм, това е инвазия ".



Според уредниците в съботния протест са взели участие към 25 000 души, макар че испанският в. " Паис " заяви, че протестиращите са били към 15 000.

Малага е следващият испански град, в който се организират сходни митинги. Демонстрации против всеобщия прилив на туристи имаше и в Майорка, Барселона и на Канарските острови.

Сдружението на наемателите в Малага споделя, че непрекъснато възходящият брой на посетителите, които наемат ваканционни жилища, е причина за дефицита на жилища в града.  " Градът страда, недоволството е огромно. Преди всичко жилищният проблем трябваше да бъде подложен на масата ", съобщи представител на протестиращите пред в. " Паис ".

В Малага има повече от 12 000 законно регистрирани ваканционни жилища и по този индикатор градът се подрежда на трето място в Испания след Мадрид и Барселона. Освен това доста частни ваканционни парцели в Малага и в други градове одобряват посетители нелегално.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР