Хиляди жители на Газа нахлуха в складове и центрове за

...
Хиляди жители на Газа нахлуха в складове и центрове за
Коментари Харесай

ООН: Жителите на Газа разграбват складовете за помощи

Хиляди поданици на Газа нахлуха в хранилища и центрове за разпределяне на помощи на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), заграбвайки брашно и " съществени артикули за оцеляване " , заяви организацията на Организация на обединените нации в неделя, представена от Ройтерс.

" Това е обезпокоителен знак, че гражданският ред стартира да се разпада след три седмици война и плътна блокада на Газа ", се споделя в изказване на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA).

, откакто Израел стартира да бомбардира гъсто популации палестински анклав в отговор на смъртоносна офанзива от ръководещата го въоръжена формация " Хамас " на 7 октомври.

" Доставките на пазара се изчерпват, до момента в който филантропичната помощ, идваща в Ивицата Газа с камиони от Египет, е незадоволителна ", съобщи UNRWA, добавяйки, че

" Нуждите на общностите са големи, даже единствено за главно оцеляване, до момента в който помощта, която получаваме, е нищожна и непостоянна. "

UNRWA съобщи, че способността й да оказва помощ на хората в Газа е била изцяло обезсилена от въздушните удари, които са умъртвили повече от 50 чиновници от нейния личен състав и са лимитирали придвижването на доставките.

Още преди спора организацията предупреждаваше, че мандатът й е заплашен заради липса на финансиране.

Създадена през 1949 година след първата арабско-израелска война, UNRWA дава публични услуги, в това число обучение, първично опазване на здравето и филантропична помощ в Газа, Западния бряг, Йордания, Сирия и Ливан.
 Организация на обединените нации упорства за доставка на гориво за Газа
Организация на обединените нации упорства за доставка на гориво за Газа

Агенцията на Организация на обединените нации, подпомагаща палестинците е дала 38 жертви на израелските удари до днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР