Хиляди жители на Белград се събраха на пореден протест срещу

...
Хиляди жители на Белград се събраха на пореден протест срещу
Коментари Харесай

Сърбите не се отказват, бунтът срещу изборните резултати не спира

Хиляди поданици на Белград се събраха на следващ митинг против резултатите от парламентарните избори в Сърбия, провели се на 17 декември. Те осигуриха поредна победа на Александър Вучич и неговата Прогресивна партия.

Протестите се провеждат от самодейността " Проглас ", зад която стоят сръбски общественици. Те приканват за осъществяване на нови парламентарни и локални избори в цяла Сърбия и желаят това да стане до 6 месеца.

От " Проглас " приканват жителите да заявят, че не са съгласни с  " пренаписване на изборната воля, с обезсмислянето на демокрацията и правовата страна и с раждането на гола автокрация в Сърбия ".

Към митинга на " Проглас " се включват и студенти, които не престават блокадата в центъра на Белград. Те сложиха палатките си до основен бул., като пропущат единствено коли за спешна помощ.

В петък републиканската изборна комисия отхвърли настояването на коалиция " Сърбия против насилието " за отменяне на изборите. Мотивът е, че тази коалиция не е упълномощена да внася сходно искане.

Според редица интернационалните наблюдаващи изборите са били нечестни. Партията на Вучич е разчитала на гласовете на хора, които са докарани с рейсове да гласоподават в столицата. Също по този начин президентът е задействал целия административен запас, с цел да получи преимущество пред опозицията.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР