Хиляди жители на американския щат Флорида се евакуираха заради субтропическата

...
Хиляди жители на американския щат Флорида се евакуираха заради субтропическата
Коментари Харесай

Хиляди евакуирани в САЩ и Куба заради урагана Алберто

Хиляди поданици на американския щат Флорида се изтеглиха поради субтропическата стихия Алберто, съобщи Ройтерс.

Стихията се придвижва на север през Мексиканския залив. Метеоролозите предизвестиха, че тя може да провокира рискови за живота наводнения в южните крайбрежни щати на Съединени американски щати.

Очаква се бурята да доближи сушата през днешния ден в северозападната част на Флорида, съобщи Националният център по ураганите на Съединени американски щати.

Алберто е първата наименована атлантическа стихия за 2018 година, която стартира преди формалното начало на сезона на ураганите. Според прогнозите тя ще бъде придружена от ветрове с оптималната скорост към 85 километра в час и ще донесе дъждове от близо 30 сантиметра на кв. м.,обхващайки регион, разпрострян се от Мисисипи до западната част на Джорджия. След това ще премине през долината на река Тенеси.

Над 5000 души бяха евакуирани и в Куба, съобщи ТАСС. Бурята донесе проливни дъждове, изключително в западната и централната част на острова. Тя провокира внезапно повишаване на равнището на реките и водохранилищата и наводни ниски региони в няколко провинции. Няма данни за жертви и опустошения. Нанесени са обаче съществени вреди на селскостопанските култури. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР