Хиляди жени участваха в протест срещу президента Александър Лукашенко в

...
Хиляди жени участваха в протест срещу президента Александър Лукашенко в
Коментари Харесай

Поредни многохилядни протести срещу Лукашенко в Беларус

Х иляди дами участваха в митинг против президента Александър Лукашенко в столицата на Беларус Минск в събота, съобщи АП.

В същото време студенти демонстрираха против задържането на техни сътрудници по време на вълната от митинги, обхващащи страната в продължение на четири седмици.

За първи път в демонстрациите последователите на правата на гейовете се появиха на демонстрациите, което демонстрира, че съперниците на президента стават все по-смели.
 Стотици арестувани на многохиляден митинг в Беларус
Стотици арестувани на многохиляден митинг в Беларус

Тази неделя бележи третата седмица на митинги в страната

Около 5000 дами са взели участие в шествието , съгласно правозащитната организация Viasna. Полицията наблюдава марша, само че няма известия за арестувани.

Припомняме, че, че Чехия ще обезпечи безвъзмездна здравна помощ и рехабилитация на беларуси, потърпевши от дейностите на силите за сигурност по време на митингите против режима на Лукашенко.

На 9 август в Беларус се организираха президентски избори . След затварянето на изборните секции в републиката започнаха всеобщи митинги против фалшифицираните резултати. По време на митингите полицията и вътрешните войски използваха сълзотворен газ, зашеметяващи гранати и гумени патрони против стачкуващите.
 Чехия ще лекува бити от Лукашенко беларуси
Чехия ще лекува бити от Лукашенко беларуси

Кампания на Прага

Многобройни стачкуващи оповестяват за принуждение и малтретиране в полицейските сектори. Десетки от тях бяха откарани в лечебни заведения, откакто бяха държани в изолатори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР