Хиляди желаещи да участват в издирвателните и спасителни операции в

...
Хиляди желаещи да участват в издирвателните и спасителни операции в
Коментари Харесай

Летището в Истанбул отесня за доброволците да помагат след бедствието

Хиляди искащи да вземат участие в издирвателните и избавителни интервенции в зоната на земетресението се стекоха на летището в Истанбул. Доброволците се надпреварват кой първи да замине към потърпевшите райони и образуват дълги опашки на терминалите, заяви турският вестник Yeni Şafak. 

Губернаторът на Истанбул Али Ерликая заяви, че към 00.30 ч. към регионите на земетресението са отлетели 6718 държавни чиновници от организацията за битка с бедствията и доброволци с 41 самолета. В 6 часа сутринта самолетите към този момент бяха 73, а отпътувалите чиновници и доброволци - 12 752. Те се насочат към Адана, Хатай, Кахраманмараш, Малатия, Газиантеп, Адияман и Диарбекир.

" Благодарни сме ви ", сподели Ерликая. 

Още хиляди искащи останаха на летището в търпеливо изчакване на нови самолети. Понякога се стигаше до напрежение и боричкане сред доброволците, по тази причина се постановяваше намесата на летищния личен състав. С приоритет да се качат на самолетите се употребиха професионалните екипи и медицинския личен състав. 
 Havalimani 2 Снимка: Yeni Şafak
Трансферите на доброволци към потърпевшите от земетресението региони продължава без спиране със самолети на Turkish Airlines, прецизира Yeni Şafak. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР