Хиляди израелци излязоха на протест в Йерусалим в събота, в

...
Хиляди израелци излязоха на протест в Йерусалим в събота, в
Коментари Харесай

Съдебната реформа на Нетаняху не спира на пали протести

Хиляди израелци излязоха на митинг в Йерусалим в събота, в следващ опит да се опълчват на противоречивата правосъдната промяна, предложена от крайно-дясното държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху, предава " Ройтерс ".

Законопроектът, споделят неговите поддръжници, е предопределен да улесни ефикасното ръководство, като съдилищата към момента поддържат просторен правосъден контрол. Противниците споделят, че смяната се прокарва небрежно през Народното събрание и ще отвори вратата за корупция и корист с власт.

Носещи сини и бели израелски флагове, колона от протестиращи, дълга няколко километра, маршируваха по основната автомагистрала към Йерусалим, биещи барабани и скандирайки антиправителствени лозунги.

Демонстрантите планират да се съберат пред Народното събрание преди неделния спор и гласуването на законопроекта, който ще ограничи пълномощията на Върховния съд да анулира това, което разглежда като .

Лидерът на митинга Шикма Бреслер, запитана дали счита, че стачкуващите ще съумеят да спрат вота, отговори, че не знае.

" Но гласуването не е последната стъпка ", сподели тя пред Ройтерс. " Ето за какво ние се опитваме да изградим силите... в тази страна, които да избират вярното от неправилното, да избират светлината от тъмнината. "

Проучваният демонстрират публикувани опасения измежду израелците,  че планираните промени са поразили стопанската система и в следствие разтревожили основния съдружник Вашингтон, който прикани Нетаняху да търси консенсус по отношение на правосъдните промени.

Кризата даже, като опасенията по отношение на готовността за война се показват и от двете страни в дебата.
 Израел към този момент пуска без виза всички американци на територията си
Израел към този момент пуска без виза всички американци на територията си

Решението е в действие и за жителите на Съединени американски щати, пребиваващи на палестинска територия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР