Хиляди израелци излязоха на поредния антиправителствен протест, този път срещу

...
Хиляди израелци излязоха на поредния антиправителствен протест, този път срещу
Коментари Харесай

Хиляди в Израел се обявиха против новия бюджет на страната

Хиляди израелци излязоха на следващия антиправителствен митинг, този път против новия бюджет на страната. Хората се събраха пред постройката на Народното събрание и се оповестиха " срещу " финансирането на религиозни стратегии, които съгласно тях нямат изгоди за стопанската система. Това включва и отпущането на средства за ултраортодоксалните евреи, които имат свои представители в ръководещата коалиция.

Лидерът на опозицията, Яир Лапид, дефинира бюджета като най-разрушителния в историята на Израел. Част от протестиращите настояха за повече пари за обучение.
Бюджетът не е предопределен за създаване на мостове и учебни заведения, нито за подкрепяне на висшето обучение. Той е ориентиран към цели, които няма да оказват помощ за поощряване на растежа и развиването на Израел в бъдеще.
Евятар Ерел, протестиращ
Опитваме да спасим децата ни, образованието им и здравната система. Вместо това милиарди отиват в религиозния бранш, който, с изключение на посредством молитва, не пази страната ни, който не умира в борба, както се случва с нашите синове и дъщери, и който не способства за финансите на тази страна.
Марша Кайц, протестираща

Според анализатори тематиката за новия бюджет може да задълбочи разделянето в израелското общество. Хората стачкуват от месеци поради правосъдната промяна на Нетаняху.

Едни я считат за необходима, с цел да има повече надзор над Върховния съд, до момента в който други упорстват, че измененията ще дадат на ръководещите прекомерно огромна власт над правосъдната система. Правителството получи период до 29 май да одобри бюджета, с цел да избегне провеждането на нови избори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР