Хиляди излязоха на спонтанни протести по улиците на Германия, след

...
Хиляди излязоха на спонтанни протести по улиците на Германия, след
Коментари Харесай

Протести заляха Германия след изборите

Хиляди излязоха на спонтанни митинги по улиците на Германия, откакто извънредно дясната партия „ Алтернатива за Германия “ се трансформира в трета политическа мощ и влиза в Народното събрание за първи път.

Около 700 протестиращи се събраха на площад Алекасадерплац в столицата Берлин скандирайки

„ Расизмът не е опция “ и „ Нацистите вън “ ,

откакто обкръжиха постройката, в която партията празнуваше историческия си резултат, оповестява „ Дойче Веле “ (Deutsche welle).

Дъщерята на духовник, която стана най-влиятелната жена в света

От "момичето " на Кол до "лидер на свободния свят "

Стотици стачкуващи се събраха и в Кьолн (вижте повече във видеото горе), където протестиращите се събраха пред централната гара в града, след което направиха шествие по улиците на града.

В Хамбург хората направиха шествие от гарата до локалната централа на „ Алтернатива за Германия “, няма информация за конфликти. Спонтанни митинги имаше още във Франкфурт, Мюнхен, Дюселдорф, Гьоингер, Дрезден, Лайпциг, Майнц и Саалфед.

Партията „ Алтернатива за Германия “ съумя да завоюва 13% от гласовете на хората най-много с рецензиите си по отношение на политиката за мигрантите на канцлера Меркел, отбелязва Би Би Си (BBC). Програмата ѝ е мощно антиимигрантска и изключително антиислямска. „ Алтернатива за Германия “ приканва за възбрана на минаретата и счита, че ислямът е несъответстващ с немската просвета.

Един от водачите на партията Беатрикс ван Сторх съобщи: „ Ние дадохме началото на нищо по-малко от политическа гражданска война “ .



Тя разяснява, че резултатите от изборите ще трансформират политическата система в Германия като даде „ глас “ на хората, за които я споделя, че не са или показани в последния парламент. „ Ще стартираме диспути за миграцията, ще стартираме диспути за исляма, ще стартираме диспути за все по-голямо обединяване “, сподели още Ван Сторх.

Междувременно канцлерът Ангела Меркел, която въпреки всичко завоюва четвърти мандат,

не можа да каже дали до края на годината ще може да сформира ново държавно управление

на Германия, само че изключи опцията за държавно управление на малцинството, съобщи ДПА.
 Германският канцлер Ангела Меркел Германският канцлер Ангела Меркел
На журналистически въпрос по отношение на вероятно бъдещо ръководство в малцинство тя отговори: „ Не виждам това “. Меркел добави, че има желание Германия да разполага със „ устойчиво държавно управление “. Тя означи, че чака сложни договаряния за образуването на ръководеща коалиция, само че не можа да каже дали новият кабинет ще възникне до края на календарната година.

По мотив декларацията на водача на социалдемократите Мартин Шулц, че те ще излязат в съпротива канцлерът означи, е „ живеем в сложни времена “ и че всички партии би трябвало да обмислят своите отговорности. Пред тв канал „ А Ер Де “ Ангела Меркел позволи опцията за коалиция с демократичната Свободна демократическа партия и екологичната партия Зелени.

Консервативният блок на Меркел Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз( ХДС/ХСС) реализира

най-слабите си изборни резултати от последните съвсем 70 години.

Говорейки пред свои последователи Ангела Меркел съобщи, че се е надявала на „ по-добър резултат “. Тя добави, че ще изслуша „ паниките и терзанията “ на хората, дали своят вот за „ Алернатива за Германия “, с цел да ги завоюва назад.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР