Хиляди излязоха на протест в центъра на Тел Авив срещу

...
Хиляди излязоха на протест в центъра на Тел Авив срещу
Коментари Харесай

Масов протест срещу новото правителство на Израел

Хиляди излязоха на митинг в центъра на Тел Авив против новото израелско държавно управление, което встъпи в служба преди седмица и половина. Според стачкуващите крайнодесният кабинет на Бенямин Нетаняху е спънка за гражданските свободи.

 
Страхуваме се, че страната ще загуби демокрацията, че вървим към тирания поради един човек, който желае да се отърве от правосъдния развой против него. Тъжно е. Защото е егоистично. Невероятно е. Аз съм на 77 години, бил съм се в три войни и мисля, че страната върви към злополука.
Дани Симон, протестиращ

Демонстрацията беше управлявана от леви депутати в израелския парламент. Протестиращите приканиха за мир сред евреите и арабите в страната.

 
Надяваме се араби и евреи в Тел Авив да стачкуват. Това държавно управление вкара рискови хора във властта. Виждаме доста закони срещу LGBT общността, палестинците, по-големите малцинства в Израел. Тук сме, с цел да кажем, че всички ние - араби и евреи, и другите общности – желаеме мир, тъждество и правдивост за всички.
Рула Дауд, шеф на придвижването Standing Together

Според критиците новото държавно управление на Израел е оповестило война на правосъдната система и посредством политиките си пробва да придобие безспорна власт над институциите.

Сформирането на кабинет от Бенямин Нетаняху лиши близо два месеца, откакто партията му " Ликуд " завоюва парламентарния избор през ноември. Още в първия ден от ръководството на Нетаняху хиляди излязоха на антиправителствен митинг.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР