Хиляди излязоха да демонстрират по улиците на испанските градове, след

...
Хиляди излязоха да демонстрират по улиците на испанските градове, след
Коментари Харесай

Петима от "Глутницата" изнасилиха жена на корида, съд им даде нежни присъди, Испания протестира

Хиляди излязоха да показват по улиците на испанските градове, откакто съдът даде незадоволително тежка присъда на петима мъже, които бяха упрекнати, че са изнасилили млада жена по време на корида, предава BBC, цитирата от " Фокус ".

Разярените стачкуващи се събраха в центъра на Мадрид и други градове и крещяха „ Срам! Срам! “ и „ Не значи не “. Петимата бяха наказани на девет години затвор за обезчестяване, само че мнозина сметнаха, че присъдата е прекомерно мека. И дамата и обвинените оповестиха, че ще апелират присъдата.

Петимата, които са членували в интернет група La manada (Глутница вълци), са снимали офанзивата, която се е случила по време на фестивала Сан Фирмин в Памплона през юли 2016 година. Трагедията на 18-годишната жертва провокира вълна от неодобрение в страната.

Мъже, само че главно дами, излязоха по улиците на Мадрид, Барселона, Валенсия и самата Памплона, както и в още дванадесет други градове в Испания. В Мадрид полицията се е пробвала да блокира стачкуващите, които са се движили към Народното събрание, крещейки слогани като „ патриархално правораздаване “ и „ сестро, ето я твоята глутница “.

Протестите започнаха пред съдилището в Памплона, където последователите на жертвата се събраха, с цел да чуят присъдата, а на другите места митингите са били проведени от групировки за женските права.

Алтамира Гонзало, вицепрезидент на Темис, испанска организация на дамите адвокати, съобщи пред организация Efe: „ Присъдата трябваше да е по- смела. Не може съдът да е толкоз надалеч от обществото “. Лидерът на Социалистическата партия Педро Санчез „ туитна “ гневен: „ Ако това, което направи „ вълчата глутница “ не беше групово принуждение над беззащитна жена, тогава какво разбираме под обезчестяване? “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР