Хиляди испанци протестираха в центъра на Мадрид срещу амнистията, дадена

...
Хиляди испанци протестираха в центъра на Мадрид срещу амнистията, дадена
Коментари Харесай

Хиляди испанци протестираха в Мадрид срещу амнистията на каталунски сепаратисти

Хиляди испанци стачкуваха в центъра на Мадрид против амнистията, дадена на каталунските сепаратисти, взели участие в несполучливия опит за обособяване на Каталуния през 2017 година, съобщи Ройтерс.

Управляващата Испанска социалистическа работническа партия (ИРСП) реализира съглашение с двете каталунски националистически партии в четвъртък, а законът за прошка се чака да бъде гласуван от Народното събрание по-късно този месец.

Амнистията провокира поредност от огромни демонстрации, защото консервативната Народна партия (НП), дясната групировка „ Вокс “ и някои крила на ИРСП ѝ се опълчиха.
 БГНЕС
„ Що се отнася до „ Вокс “, няма да има помирение или мир с това държавно управление ", сподели водачът на групировката Сантяго Абаскал пред кореспонденти в Мадрид на днешната проява, по време на която протестиращите развяваха националния байрак и пяха патриотични песни.

Социалистите предложиха амнистията в подмяна на поддръжка за новия мандат на премиера Педро Санчес от двете каталунски сепаратистки партии, с които беше подписано съглашението в четвъртък.

Амнистията ще обхване участниците във всички събития , свързани с каталунското придвижване за самостоятелност от 2011 година насам, в това число символичния избор, създаден през 2014 година, и референдума за самостоятелност през 2017 година, който съдът разгласи за противозаконен.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР