Хиляди иранци скандираха смърт на Америка в близост до бившето

...
Хиляди иранци скандираха смърт на Америка в близост до бившето
Коментари Харесай

Иранци скандират Смърт на Америка на годишнината от превземането на американското посолство

Хиляди иранци скандираха " гибел на Америка " наоколо до бившето американско посолство в Техеран през днешния ден, на 40-ата годишнина от завладяването на дипломатическата задача. Началникът на генералния щаб на страната съпостави Съединени американски щати с токсичен скорпион, който има намерение да нарани Иран, съобщи Ройтерс.

Тълпи от хора извършиха през днешния ден улиците към бившето посолство, наричано " котило на шпиони " след Ислямската гражданска война в Иран през 1979 година

Студенти твърдолинейни ислямисти щурмуваха посолството скоро след рухването на режима на подкрепяния от Съединени американски щати шах Мохамед Реза Пахлави и държаха за заложници 52 американци там в продължение на 444 дни. Оттогава двете страни са във враждебни връзки.

Американски и израелски флагове, както и чучела на американския президент Доналд Тръмп бяха изгорени по време на митингите, които се състояха в 1000 селища из цялата страна, предадоха държавните медии, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Борбата ни с Америка е за нашата самостоятелност, за недопускане да бъдем изнудвани, за нашите полезности, вярвания и вяра ", сподели в тирада пред протест пред бившето посолство началникът на генералния щаб на Иран генерал-майор Абдолрахим Мусави.

" Те (американците) ще продължат с враждебните си дейности също както отровния скорпион от поговорката, в чиято природа е да жили и не може да бъде спрян, в случай че не бъде смачкан ", съобщи Мусави, представен от държавната телевизия.

Говорителката на Белия дом Стефани Гришъм съобщи, че след четири десетилетия ръководещото духовенство в Иран продължава да употребява почтени цивилни жители като пешки в провалената си външна политика.

" Докато Иран не промени това и останалите си враждебни дейности, ще продължим да постановяваме мъчителни наказания ", сподели говорителката.

" Той (иранският режим) може да избере мира пред взимането на заложници, убийствата, саботажа, отвличането на кораби и офанзивите против международните петролни пазари ". Подкрепяме иранския народ, време е иранският режим да направи същото, добави Гришъм.

Върховният нравствен водач на Иран аятолах Али Хаменей, който има последната дума по всички държавни каузи, през вчерашния ден възобнови възбраната за договаряния със Съединени американски щати и разказа двете страни като непримирими врагове, напомня Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР