Хиляди хора започнаха да се събират днес в центъра на

...
Хиляди хора започнаха да се събират днес в центъра на
Коментари Харесай

Хиляди се събраха във Вашингтон за демонстрация срещу полицейското насилие над чернокожи

Хиляди хора започнаха да се събират през днешния ден в центъра на Вашингтон, с цел да изискат завършек на полицейското принуждение против чернокожото малцинство след серия от полицейски гафове, които отвориха още веднъж "расовите рани " в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Демонстрацията се провежда 57 години след емблематичната тирада "Имам една фантазия " на водача на битката за цивилен права Мартин Лутър Кинг.

Демонстрантите, облечени с тениски с надписа "Животът на чернокожите е от голяма важност " още от сутринта изчакваха търпеливо, с цел да им бъде измерена температурата поради ковид и да бъдат позволени в периметъра, очакван за демонстрацията.

Протестът протича под наслова "Махнете коляното си от вратовете ни ", визирайки случая с чернокожия Джордж Флойд, който беше задушен по време на арест, когато бял служител на реда притисна с коляното си врата му. Този случай породи вълна от митинги в Съединени американски щати и в света против полицейското принуждение.

На днешната проява оратори ще бъдат родственици на Флойд, както и на други афроамериканци, убити от служители на реда. Ще приказват и роднините на Джейкъб Блейк, който беше тежко ранен в неделя в Кеноша. Полицаят, който простреля седем пъти в гърба Блейк и го остави неработоспособен, по този начин й не е задържан, нито упрекнат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР