Хиляди хора за поредна вечер се включиха в протести в

...
Хиляди хора за поредна вечер се включиха в протести в
Коментари Харесай

Нестихващи протести в Гърция: Фенери в небето над Атина в памет на жертвите от жп катастрофата

Хиляди хора за поредна вечер се включиха в митинги в Гърция с искане за правдивост след тежката влакова злополука, при която починаха 57 души. Железничарите стопираха влаковете за още 48 часа, до момента в който роднините погребват жертвите от злополуката. Спасителните екипи не престават издирването на още починали на място на злополуката.



Фенери в небето над Атина в памет на жертвите на влаковата злополука. Над хиляда души, главно младежи, се включиха в митинг пред Народното събрание в гръцката столица.

Агелос Томопулос, протестиращ: " Младежта на страната кипи от тъга, яд, отвращение след нещастието. Това е предизвестено закононарушение и виновниците са ясни - това е страната, компанията, която пресмята човешкия живот с пари и разноски ".



По време на безмълвен митинг със свещи бяха изписани думите: " техните облаги - нашите мъртви ".

С учебни чанти други протестиращи написаха: " Няма да забравим ". Много от починалите в невижданата влакова злополука са студенти.



фотоси: БГНЕС

Най-малко 57 души починаха, а десетки други бяха ранени във вторник вечерта при преден конфликт на товарен и пътнически трен. Правителството на премиера Кириакос Мицотакис съобщи, че случаят е провокиран от трагична човешка неточност на 380 км северно от Атина. Оттогава обаче митингите не стихват, а нещастието насочи вниманието към сигурността на гръцките железници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР