Хиляди хора в Хонконг пожелаха да осиновят хамстер, след като

...
Хиляди хора в Хонконг пожелаха да осиновят хамстер, след като
Коментари Харесай

Защо хиляди хора в Хонконг изведнъж се втурнаха да осиновяват хамстери

Хиляди хора в Хонконг пожелаха да осиновят хамстер, откакто държавното управление издаде заповед за всеобщо умъртвяване на тези животни заради опасения, свързани с ковид. Това съобщи Ройтерс.

Във вторник управляващите на града наредиха да бъдат умъртвени 2000 хамстера от десетки зоомагазини и хранилища, откакто откриха, че огнище на Covid-19 е тръгнало от служащ в магазин за домашни любимци, където след това 11 хамстера са дали позитивен резултат за ковид.

Учени от целия свят, както и ветеринарните управляващи в Хонконг показаха, че няма доказателства домашните животни да играят роля за заразяването на хората с вируса. Но заради провежданата  " политика на нулева приемливост "  по отношение на Covid-19, министърът на опазването на здравето София Чан съобщи, че не може да изключи никакви благоприятни условия за предаване на заболяването и по тази причина държавното управление не може да рискува.

Скоро след това от зоомагазините в града били видяни да излизат здравни служащи в защитни дрехи, които носели червени найлонови торбички. Около 150 от клиентите на магазини за домашни любимци са изпратени под карантина.

Общественият ефирен оператор RTHK заяви, че някои притежатели на хамстери са били видяни да предават животните си в държавни обекти, а в обществените мрежи бързо са се сформирали групи, които да намерят нови притежатели за нежеланите гризачи.

Местното Дружество за битка с жестокостта към животните, което ръководи редица ветеринарни клиники, разяснява пред Ройтерс, че многочислени обезпокоени притежатели на хамстери са се свързали с тях за съвет.  " Призоваваме притежателите да не изпадат в суматоха и да не изоставят своите любимци ", се споделя в изказване на организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР