Хиляди хора в Хонконг доброволно се включиха в осиновяването на

...
Хиляди хора в Хонконг доброволно се включиха в осиновяването на
Коментари Харесай

Хиляди доброволци в Хонконг осиновяват хамстери насред опасения за риск от COVID |

Хиляди хора в Хонконг непринудено се включиха в осиновяването на нежелани хамстери, откакто държавното управление издаде заповед за всеобщо умъртвяване на тези гризачи заради опасения, че паникьосани притежатели ще изоставят домашните си любимци, заяви Ройтерс.

Във вторник управляващите подредиха да бъдат умъртвени 2000 хамстера от десетки зоомагазини, откакто откриха, че огнище на ковид е породено от служащ в зоомагазин, където след това 11 хамстера са дали позитивен резултат за COVID-19.

Учени от целия свят и здравните и ветеринарните управляващи на Хонконг обявиха, че няма доказателства, че животните играят съществена роля за заразяването на хората с ковид.

В унисон с политиката на нулева приемливост във връзка с COVID-19 във вторник министърът на опазването на здравето София Чан съобщи, че не може да изключи никакви благоприятни условия за предаване на вируса и по тази причина държавното управление не може да рискува.

Скоро по-късно от зоомагазините в града бяха видяни да излизат здравни служащи в предпазни костюми, които носеха в микробусите си червени найлонови торбички. Около 150 от клиентите на магазин за домашни любимци са сложени под карантина.

Обществената телевизия RTHK заяви, че някои притежатели на хамстери са били видени да предават животните си в държавен обект, а в обществените мрежи бързо са се образували групи за намиране на нови притежатели на нежеланите домашни гризачи.

29-годишният Оушън, притежател на хамстери и админ на групата " Hong Kong the Cute Hamster Group " в обществената медия Telegram, съобщи, че с групата са се свързали съвсем 3000 души, които желаят краткотрайно да се грижат за нежеланите животни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР