Хиляди хора в Австралия са избягали на плаж, след като

...
Хиляди хора в Австралия са избягали на плаж, след като
Коментари Харесай

В Австралия хората бягат към плажовете под кървавочервено небе

Хиляди хора в Австралия са избягали на плаж, откакто нестихващите пожари в страната наближават бреговата линия. Опасните пламъци изведоха хората от домовете им във викторианския крайбрежен град Малакота, написа vesti.bg.

Местните поданици описаха като „ ужасяващо преживяване ” къмпингуването по кейове и качването по лодки под кървавочервеното небе, написа Би Би Си (BBC). Малакота е едно от най-засегнатите от бедствието места, а жителите избягаха на плажа или е подслониха в добре укрепени домове, когато чули предупредителната сирена в 8 ч. локално време.

„ Навън трябваше да има дневна светлина, само че беше мрачно като в среднощ и чувахме по какъв начин реве огъня.

Всички се страхувахме за живота си и бяхме подготвени да скочим в морето ”, споделя Дейвид Джефри, притежател на локален дребен бизнес.

Огънят обхванал града и унищожил голям брой здания, само че по този начин и не съумя да доближи плажа, поради смяна в посоката напразно, безапелационни са локалните поданици. Пожарникарите се събрали на брега като последна отбранителна линия против огнената буря.

Вече има 12 смъртни случая, свързани с националната рецесия с пожарите. Повече от дузина доста рискови пожари се простират на повърхност от 500 км в два австралийски щата – от Бейтман Бей в Нов Южен Уелс до Бейрнсдейл във Виктория.

Телата на двама мъже, за които се счита, че са татко и наследник, са открити в град Корбарго в Нов Южен Уелс. Масови пламъци раздраха централната улица на града във вторник. Властите оповестиха, че в района има още петима души, които са в неопределеност – четирима във Виктория и един в Нов Южен Уелс.

Губернаторът на щата Виктория Даниел Андрюс съобщи, че военни кораби могат да доставят вода, храна и всичко належащо на обитаемоте места, откъснати от света поради огнената буря. До някои от месата има достъп по море.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакт
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР