Хиляди хора в Австралия излязоха на протест по улиците и

...
Хиляди хора в Австралия излязоха на протест по улиците и
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу планирана въглищна мина в Австралия

Хиляди хора в Австралия излязоха на митинг по улиците и плажовете през днешния ден, призовавайки държавното управление да спре построяването на мегамината " Кармайкъл Адани ", съобщи ДПА.


Организаторите на митингите от " Стоп Адани " прецизираха, че общо са извършени 45 събития като част от акцията против проектите на индийската компания Адани ( Adani) да построи най-голямата австралийска въглищна мина в щата Куинсланд. Австралийското държавно управление и управляващите на Куинсланд поддържат плана, като декларират, че с помощта на него ще бъдат открити хиляди работни места.

Според съперниците на плана обаче той ще способства за стоплянето на климата и за унищожаването на Големия бариерен риф. Те също по този начин са обезпокоени поради изказвания, че компанията е взела участие в пране на пари и подкупване.

Федералното държавно управление възнамерява да отпусне на Адани заем от 1 милиард австралийски $ (780 милиона американски долара) за 389-километрова железопътна линия, която да свърже мината с пристанище Абът поинт, намиращо се в южния завършек на Големия бариерен риф.

Около хиляда души участваха в митинга на плажа Бонди в Сидни и оформиха с телата си надпис " Стоп Адани ". Друга огромна група протестиращи се бе събрала пред Народното събрание в Камбера. Австралия е един от най-големите експортьори на въглища в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР