Хиляди хора участваха за трета поредна събота по улиците на

...
Хиляди хора участваха за трета поредна събота по улиците на
Коментари Харесай

Над 100 задържани по време на протест в Париж

Хиляди хора участваха за трета поредна събота по улиците на Париж и на други френски градове в митинги против законопроекта за сигурността, който те считат за "убиващ свободите ", съобщи Франс прес.

Двете предишни протестни прояви завършиха със конфликти сред протестиращите и силите на реда, най-много в Париж. Властите споделиха, че в конфликтите са взели участие ултраси или вандали.

Днес колективът от асоциации и синдикати, организиращ митингите, не беше отправил апел да се показва в столицата. Но там въпреки всичко се състоя митинг.

Няколко часа след началото на протестното шествие в Париж управляващите оповестиха за над 100 арестувани извършители. Полицията избра да арестува хора, за които имаше съмнения, че могат да се обединят в групи и да провокират принуждение, да изпотрошат коли и да изпочупят витрини на магазини, както се случи предходните два пъти.

Протестното шествие в столицата бе ескортирано от полицията.

Проектът на закон за по този начин наречената световна сигурност бе признат от депутатите в долната парламентарна камара, само че от седмици поражда рецензии поради противоречив член, наказващ злонамереното разпространяване на фрагменти със чиновници на силите на реда.

Заради рецензиите, че този член потъпква свободата на словото и правото на осведоменост, държавното управление в последна сметка повери на Народното събрание задачата да измисли нова дефиниция на противоречивия член.

През януари планът на закон би трябвало да бъде гласуван и в Сената.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР