Хиляди хора участваха в протест за трета поредна събота в

...
Хиляди хора участваха в протест за трета поредна събота в
Коментари Харесай

Хиляди сърби протестираха срещу Вучич

Хиляди хора участваха в митинг за трета поредна събота в Белград против ръководството на сръбския президент Александър Вучич, обвинявайки го в задушаване на демокрацията и репресии против съперниците, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Над 5000 души се включиха в шествието, което мина около постройката на държавната телевизия РТС, която е мощно про-Вучич, и по-късно стигна до постройката на държавното управление. Антиправителствените стачкуващи развяваха флагове и надуваха свирки.

Първият подобен митинг беше извършен в отговор на нахлуване над опозиционния ляв политик Борко Стефанович, който бе пребит в Крушевац, Южна Сърбия, на 23 ноември.

Нападението подсети на мнозина за интервала на ръководството на някогашния водач Слободан Милошевич през 90-те години, който беше белязан от брутални офанзиви против политически съперници, отбелязва АП.

Критици на Вучич настояват, че неговото държавно управление е засилило езика на омразата против съперниците и е наложило надзор над медиите. Вучич, някогашен краен националист, който в този момент споделя, че води Сърбия към Европейския съюз, отхвърля тези обвинявания.

Неговата Прогресивна партия господства в Народното събрание от 2012 година Той стартира петгодишния си мандат като президент предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР