Хиляди хора се включиха снощи в Берлин в 40-ото издание

...
Хиляди хора се включиха снощи в Берлин в 40-ото издание
Коментари Харесай

Транссексуална сирийка стана звезда на гейпарад в Берлин

Хиляди хора се включиха нощес в Берлин в 40-ото издание на обичайния церемониал на хомосексуалните, бисексуалните и транссексуалните, предадоха ДПА и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Участниците в парада изминаха дистанцията от бул. " Курфюстендам " по посока на Бранденбургската врата под дъжд от пъстри конфети. Финалната част на парада обаче бе анулирана поради прогноза за мощни стихии.

За първи път парадът се провежда през юни 1979 година, като тогава в него вземат участие 450 души. Тази година в парада се включиха и 70 разнородни и охолно украсени транспортни средства и платформи. Мотото на тазгодишното издание бе: " Моето тяло - моята еднаквост - моят живот ".

Официалното название на парада е церемониал във връзка деня на Кристофър стрийт. Този ден е в чест на първия огромен митинг на ЛГБТ общността против полицейски взлом в гей бара " Стоунуол Ин " на улица " Кристофър " в Манхатън през 1969 година

Една от водещите участнички в тазгодишното издание на гей парада в Берлин бе Катя Ал Шехаби, съобщи Франс прес. Тя е транссексуална сирийска бежанка, пристигнала в Германия през 2015 година Катя отхвърля да показа какво е било нейното име, когато е живяла като момче в Сирия. Тя има брат близнак Нур, който пък е гей.

Сега Катя е на хормонална терапия и когато тя завърши ще се оперира, с цел да се трансформира изцяло в жена. Пред Франс прес Катя споделя, че е избягала с брат си и татко си от Сирия през 2015 година

Тримата минават през Балканския миграционен път. Когато стигат в Германия, получават позволение за престояване за три години като бежанци. Майка им идва при тях тази година и в този момент живее с бащата в Долна Саксония, само че към момента няма никакъв формален документ за престояване.

Катя споделя, че с брат си са били принудени да крият идентичността си в Сирия, тъй като сирийското общество, а и като цяло арабският свят гледат отрицателно на хомосексуалните и транссексуалните.

" Но в Германия тези неща срещат поддръжка, има асоциации, които ни оказват помощ, ние не пречим на никого. В Сирия, в случай че бяхме споделили на някого какви сме, не знам какво щеше да ни случи ", споделя Катя.

Тя живее в Берлин. Засега от родители й единствено майка й е виждала трансформацията й от млад мъж в жена с дълга кестенява коса. Катя споделя, че първо майка й е останала без глас, само че след това е приела нещата и е споделила: " Сега към този момент имам щерка ". Катя обаче се тормози каква ще е реакцията на татко й.

На въпрос на Франс прес защо мечтае Катя, тя отвръща: " Искам като мен всеки да бъде какъвто желае да бъде и мирът да се върне в моята страна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР