Хиляди хора се събраха в центъра на Париж, за да

...
Хиляди хора се събраха в центъра на Париж, за да
Коментари Харесай

Заря над Айфеловата кула белязаха кулминацията на празника на Франция

Хиляди хора се събраха в центъра на Париж, с цел да насладят на обичайните фойерверки над Айфеловата кула. С тази светлинна кулминационна точка беше комплициран заслужен край на националния празник на Франция – Деня на Бастилията – миг на примирение и тържества, по този начин нужен на всички французи след всеобщите митинги, протести и политически разделения.

Но на други места в страната фойерверките бяха неразрешени, а трамваите и рейсовете не се движеха заради заплаха от възможни вълнения в по-бедните квартали.

Тържествата идват след един от най-тежките моменти на принуждение във Франция от близо 20 години, последвали убийството на младеж със северноафрикански корени от служител на реда в парижкото предградие Нантер. Това отприщи сдържаният, само че постоянно тленен на повърхността на френското общество яд от неравенството и расовата дискриминация.

В Деня на Бастилията, отбелязващ годишнината от Френската гражданска война от 1789 г, улиците на френските градове бяха цялостни с полиция и жандармерия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР