Хиляди хора се събраха на протест в Австрия срещу COVID

...
Хиляди хора се събраха на протест в Австрия срещу COVID
Коментари Харесай

Над 40 хил. души на протест срещу задължителната ваксинация ...

Хиляди хора се събраха на митинг в Австрия против Коронавирус ограниченията в страната, като наложителната имунизация и затварянето по домовете за неимунизирани, предадоха международните организации.

По оценки на управляващите над 44 хиляди души са взели участие в демонстрацията във Виена, която беше надзиравана от 1400 служители на реда. Хората носеха плакати с надпис " Не на наложителното имунизиране " и " Долу ръцете от децата " и скандираха " Ние сме народа " и " Съпротива ". Силите на реда са задържали трима души за разнообразни нарушавания, като стартиране на фойерверки и неносене на маски.

Лидерът на опозиционната " Партия на свободата " Херберт Кикъл приказва пред събралото се голям брой и разкритикува отговора на държавното управление на пандемията. Той сподели, че хората не са разбрали, че " са получили ритник от управляващите " и даде обещание продължение на митингите, осведоми БНР.

Демонстрации против ограниченията имаше и в други австрийски градове като Клагенфурт и Линц.

Ваксинирането в Австрия става наложително за хората над 14-годишна от февруари. Глобата за неспазване на условието е 600 евро в началото, като при второ нарушаване, тази сума може да доближи до 3600 евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР