Хиляди хора се събираха на Шипка, за да се преклонят

...
Хиляди хора се събираха на Шипка, за да се преклонят
Коментари Харесай

Хиляди хора се събираха на Шипка, за да се преклонят пред делото на освободителите

Хиляди хора се събираха на Шипка, с цел да се преклонят пред делото на освободителите на България. Президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков бяха измежду формалните посетители на честванията на Националния празник. „ Днес е ден за национално единство към нашите полезности и заветите на предците, само че и тази година е по-различна от другите и аз съм тук да ви благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от похищенията. “ Това съобщи Румен Радев в словото си на връх " Свети Никола " пред събралото се голям брой. Словото му съпроводено от одобрителни възгласи и ръкопляскания, а Росен Желязков беше освиркан.

Румен Радев съобщи, че 3 март излиза надалеч отвън рамките на съответните събития от епохата на Руско-турската освободителна война и е доста повече от един исторически успех: " Горд съм да видя толкоз доста родолюбиви българи на Шипка в деня на Националния ни празник. "

" Днес сме се стекли хиляди от всички краища на родината, с цел да заявим, че 3 март не ознаменува единствено успеха на бойното поле, нито е единствено датата на един интернационален контракт, както нерядко се пробват да го показват. 3 март излиза надалеч отвън рамките на съответните събития от епохата на Руско-турската освободителна война и е доста повече от един исторически успех ", сподели още президентът.

" Този връх през днешния ден ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието, с цел да бъдем почтени за тези, които дадоха живота си, с цел да пребъде България ", сподели Росен Желязков.

По-рано ръководителят на Народното събрание участва на благодарствения молебен в храм-паметника „ Рождество Христово “ в град Шипка.

Проходът " Шипка " бе напълно затворен за коли заради неспособност да поеме повече транспортни средства.

Всички, които желаехада се включат в честванията на националния празник, трябваше да продължат пеш.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР