Хиляди хора се очаква да излязат в петък по улиците

...
Хиляди хора се очаква да излязат в петък по улиците
Коментари Харесай

Брюксел започна сбогуването си с Великобритания

 Хиляди хора се чака да излязат в петък по улиците на Лондон, с цел да отбележат историческото излизане на Англия от Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция. А Брюксел, където са основани най-важните институции на Европейския съюз, стартира сбогуването си с Англия още през днешния ден.

На фона на залеза в белгийската столица живописният й централен площад бе огрян от светлини в цветовете на английския народен байрак. Вековният площад бе изпълнен с английски знаци, измежду които черен таксиметров автомобил в лондонски жанр и обичайната за Англия алена телефонна кабина.

Прочутата скулптура на Пикаещото момченце (Манекен Пис) особено за случая бе облечена в жилетка с цветовете на английското знаме, цилиндър и бастун. Ричард Уелс, който има двойно английско и белгийско поданство и живее в Брюксел от 35 години, съобщи, че е разчувстван от жеста.

" Мисля, че е в действителност хубаво, не го чаках ", сподели той пред ДПА.

В Белгия живеят към 25 000 от общо 1,2-те милиона британци в Европейския съюз. В събота заран те ще се разсънят не като жители на Европейски Съюз, а като жители на трета страна, в случай че нямат поданство на друга страна членка на съюза, отбелязва ДПА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР